Skip to Content

Citlivá pokožka a její podráždéní

Citlivá pokožka nebo novorozeně? Postupujte podle tipů, abyste minimalizovali riziko podráždění kůže

Citlivá pokožka nebo novorozeně? Postupujte podle tipů, abyste minimalizovali riziko podráždění kůže

Máte citlivou pokožku nebo novorozeně ve své domácnosti? Věděli jste, že tloušťka pokožky malého dítěte odpovídá pouze jedné třetině tloušťky dospělého? Kvůli tomu je zranitelnější a náchylnější na podráždění způsobená pracími prostředky. Přečtěte si více tipů o tom, jak minimalizovat riziko podráždění pokožky při praní.

1. Správný produkt
Vytvářejí se u vás nebo u člena vaší domácnosti kožní alergie? Můžete výrazně snížit riziko alergické reakce tím, že budete používat pouze hypoalergenní čisticí prostředky. Persil vyvinul produkty, které zajišťují dokonalou čistotu a péči o vaše prádlo, neboť jsou jemné k Vaší pokožce. Doporučené ECARF a schválené dermatology.

2. Úroveň dávkování
Dodržujte doporučené dávkování produktu, které najdete na obalu, s ohledem na množství a znečištění prádla.

3. Cirkulace vody
Ujistěte se, že buben není plný, aby voda v něm mohla lépe obíhat a lépe vypláchnout prací prostředek z prádla.

4. Důkladné vypláchnutí
Nechte cyklus vyplachování dojít až do konce tak, aby bylo možné řádně odstranit všechny zbytky přípravku. Pokud zvolíte krátký program, věnujte pozornost cyklu máchání, neboť tyto typy programů používají pro vyplachování méně vody. Pokud váháte, použijte funkci „delší vyplachování“ nebo cyklus máchání zopakujte.

5. Sušení oblečení
Sušíte své prádlo venku? Pokud je to možné, vyhněte se tomu během sezóny senné rýmy, kdy se spousta pylu přichytí k prádlu a může během nošení způsobit podráždění.

6. Nové oděvy
Dbejte na to, abyste nově zakoupený oděv vyprali jednou či dvakrát před tím, než si jej poprvé obléknete. Odstraníte tím veškeré tovární zbytky a barviva, a omezíte tak riziko podráždění kůže.